Nadat we onze teleurstelling hadden verwerkt, dat we met Phoebe geen nestje konden fokken, hebben we de knop al snel omgezet en gingen we op zoek naar een goed gefokt teefje, desnoods in het buitenland. Het werd een Zweedse…zoals Sicco het noemt: zijn Zweedse aupair!

Vanaf het moment dat wij haar in Zweden op hebben gehaald, heeft ze ons hart gestolen. Zo relaxed, aanhankelijk en lief! Een stuk rustiger dan Phoebe, maar ze vullen elkaar goed aan. Lotta vindt zowel Gijs als Phoebe erg leuk om mee te spelen en gezellig om tegenaan te slapen. Op de puppycursus en de gehoorzaamheid training deed ze super goed haar best. Door corona hebben we haar pas 2x kunnen showen, maar ook dat deed ze, ondanks dat we niet naar ringtraining konden, heel netjes. Ik, Jolanda, ben zelf niet heel ervaren in de ring, maar was supertrots met haar 2de plaats en de lovende woorden van de keurmeester! Ik vond het wel goed zo, de situatie was nu eenmaal zo vervelend, met al die beperkingen, dus wij zijn lekker veel gaan wandelen! Lotta werd steeds vrijer en liep zomaar Gijs en Phoebe achterna het water in…met als gevolg dat ze, door haar iets kortere pootjes, kopje onder ging! Het zag er heel komisch uit, maar sindsdien is ze op haar hoede rondom het water. Ze heeft wel weer gezwommen, maar ze vindt het nog wel spannend. Zij springt dus (nog) niet van het Dock, al komt ze wel nieuwsgierig kijken, daar laat zij het bij. En dat is helemaal prima, als ze niet wil/durft, dan gaat ze gewoon mee als gezelschapsdame!

Uiteraard hebben we ook bij Lotta de heupen en haar ogen laten testen. Beide uitslagen waren gelukkig goed! Zou het dan deze keer wel gaan lukken? We hebben George een hele week op bezoek mogen hebben, zo kon Lotta in haar eigen omgeving wennen aan het idee dat ze “een date” had. Voor ons was het ook spannend, het is voor ons immers de eerste keer! We willen het vooral goed doen en de gezondheid en het welzijn van de honden staat bovenaan! Het grote afwachten is nu begonnen en via deze site zullen wij iedereen op de hoogte gaan houden.